Uitkijken naar kerst

Gepubliceerd op 25 november 2022 om 14:02

Elk jaar wordt mijn huis ondergedompeld in een warme kerstsfeer. Dan komen dezelfde items terug van zolder en toch ziet mijn huis er telkens anders uit. 

Hoe maak ik van mijn woning een kersthuis... Je leest het hieronder. 

 

#1 KERSTBOOM

Jaar na jaar vinden de kinderen het geweldig om op zondagvoormiddag in pyjama de kerstboom te versieren. Vele kerstballen herinneren aan bepaalde uitstapjes of zijn familiesouvenirs . Dit soort decoratie koester ik echt en vormt de basis van mijn kerstboom. Daarnaast vind ik het leuk om te werken met natuurlijke elementen of handgemaakte spulletjes. Kerstballen met droogbloemen, vilten poppetjes, zelfgemaakte kerststerren in metaaldraad of zelfs gewoon dennenappels meegenomen tijdens een herfstwandeling. Samen maken we een originele boom die de onze is. 

De pakjes eronder versieren we vaak met droogbloemen omdat ik die nu eenmaal in overvloed liggen heb, maar een takje kerstgroen erbij maakt het niet iets meer passend bij de boom. 

Dit jaar kocht ik een nordmann bij mijn plantenleverancier. We maakten er samen een daguitstapje van en kozen samen onze boom uit. Hilarisch! 

#2 KRANSEN

Dat kransen maken nu een van mijn liefste bezighoudingen is geworden, konden jullie al raden. Met de kerstperiode werk ik graag met verse eucalyptus en pinus. Doe er dan nog wat leylandi, nordmann en nobilis bij en je hebt een prachtige krans dat je nog kan afwerken met ilex of gypsofila. Ik hang ze meestal op met een juten strik omdat ik dat eenvoudig maar stijlvol vind.  

De krans komt bij mij aan de voordeur te hangen, maar ook in huis hang ik er aan de muur. Dan werk ik meestal met een houten basis waarop het groen wordt vastgemaakt. 

Voor meer info en prijzen over de kransen, verwijs ik graag naar de pagina Kerstshopping in de webwinkel. 

#3 DECORATIE

Je huis ademt pas een kerstsfeer als je overal leuke kerstdecoratie plaatst. Voor mij is dat altijd de schouwmantel aankleden met nobilistakken, enkele kerstballetjes en veel lichtjes, maar ook op de slaapkamer durf ik zelfs kerstdecoratie te plaatsen.  En ook het toilet moet eraan geloven. 

De kinderen vinden het ook heel leuk om hun eigen kerstboompje op hun kamer te plaatsen. 

Daarnaast vind je bij mij ook schalen met droogbloemen en kaarsen. De droogbloemen kies ik steeds in functie van de kleuren in mijn kerstboom. Zo past alles mooi samen. 

Voor kerstdecoratie allerhande kan je terecht op de pagina Kerstshopping in de webwinkel en er wordt ook graag iets op maat gemaakt. 

# RAAMTEKENING

Dat we hier allemaal thuis graag tekenen, wisten jullie wellicht wel al. Ieder jaar tekenen we dan ook met raamstift een leuke kersttekening. Die blijft staan tot 6 januari. Vorig jaar was het een reuzegrote beer en het jaar daarvoor een dierenbos. Dit jaar moet ik nog even denken wat het wordt. Misschien hebben jullie een ideetje. Laat het gerust weten. 

Zo, ik hoop dat jullie voorlopig voldoende info hebben om jullie huis om te toveren in een kerstwoning. 

De volgende blog zal over Tafelstyling voor kerst gaan. Aangezien we morgen een workshop Tafelstyling hebben, verklap ik nog niks. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.