About us

Hi, wij zijn Leven in huis. Tim, grafisch vormgever, Amelie, interieurcoach en 3 levendige dochters. Ondertussen hebben we ook een hond in huis, Bas. 

Enkele jaren geleden begon Leven in huis als een nieuw zijproject, een  interieurblog  met tips & tricks over interieur. Ons gezinsleven gebruiken we graag ter inspiratie.

Ondertussen is de website uitgebreid met een webwinkel en atelier voor workshops

Er wordt hoofdzakelijk gewerkt op maat van jullie wensen. 

Flower hoops, boeketten en allerhande interieuritems kan je vinden via de  webwinkel
 Ook gelegenheidscreaties (huwelijk, geboorte, communie, opening zaak...)  kunnen op maat worden besteld. Hiervoor wordt gewerkt op afspraak in het Atelier. Welkom dus in Sint-Kruis! 

 


Uitkijken naar kerst

Elk jaar wordt mijn huis ondergedompeld in een warme kerstsfeer. Dan komen dezelfde items terug van zolder en toch ziet mijn huis er telkens anders uit. 

Lees meer »

HOW TO

Ook fan van prachtige open wandkasten? Wij kochten er een bij Furnified. De vintagelook in teak past perfect bij de rest van ons interieur, maar toen de kast er eenmaal stond, begon pas het echte "werk". Een korte tutorial hoe je deze kast leuk en trendy kan aankleden door in eenzelfde kleurenschema te werken en met verschillende soorten vormen en materialen het toch speels en luchtig houdt. 

Lees meer »

INTERIEURTRENDS 2022

Bij de start van een nieuw jaar som ik graag eens de nieuwe interieurtrends op in een notendop. Ze zien er heel zot uit en doen je wellicht lachen. Misschien iets wat we wel nodig hebben in deze pandemie.

Lees meer »

WONEN PLUS

Leven in huis kreeg een cameraploeg van TV PLUS over de vloer voor het woonmagazine Wonen PLUS. Over waarom we verliefd werden op een onbewoonbaar pand en het omvormden tot onze thuis waarin elk zijn plekje heeft, maar waar we ook allemaal samen met mekaar leven. Over hoe de tuin gaandeweg de interesse naar bloemen en droogbloemen heeft gewekt en is uitgegroeid tot een webshop voor droogbloemcreaties, bonte boeketten en leuke decoratieve items. Benieuwd naar het resultaat van hun bezoek? Kijk maar mee 

Lees meer »

Kleur maakt blij

Het was ergens vorige week dat ik in de supermarkt de rekken met de magazines passeerde en en mijn oog liet vallen op een tijdschrift met de titel Blij met kleur. 

Lees meer »

DROOG

Heb je net droogbloemen ontvangen of kocht je een boeketje voor jezelf? Dan vroeg je je wellicht al af hoe je ze nu zo lang mogelijk kan houden...In deze blog geef ik jullie enkele tips mee! 

Lees meer »

BADKAMERTRENDS 2020

Heb je ook verbouwplannen voor je badkamer? Lees dan zeker de volgende tips en je bent mee met de nieuwste badkamertrends van 2020.

Lees meer »

BRUIN IS HET NIEUWE ZWART

Mode en interieur gaan vaak hand in hand als het over kleurtrends gaat. Je kocht wellicht al een kledingstuk in het bruin de voorbije maanden. Je kon er niet naast kijken. Bruin was en is in!In 2020 zal bruin als trendkleur in het interieur nog populairder worden en sommigen beweren dat het zo nog 30 jaar ! zal doorgaan.

Lees meer »

INTERIEURSTYLING KERST

Kerstmis, het uitgelezen moment om dat tikkeltje meer uit je huis te halen en je helemaal te laten gaan qua styling. Overdrijven mag zeker, maar wel doordacht. De juiste kleurkeuze en materialen zijn essentieel om net die bepaalde sfeer te bekomen voor een 100% geslaagd kerstfeest.Hieronder enkele tips & tricks om je woning Christmas-proof te maken.

Lees meer »