About me

Hi, ik ben Amelien De Cloedt. Ik ben getrouwd met Tim, grafisch vormgever en moeder van 3 levendige dochters. Ondertussen hebben we ook een hond in huis, Bas. 
In het dagelijks leven sta ik voor de klas en als momof3 is er altijd vanalles te beleven hier in huis. 
3 jaar geleden startte ik Leven in huis als een nieuw zijproject om jullie zo via een interieurblog tips and tricks bij te brengen over mijn passie: interieur. Hierbij  grijp ik vaak terug  naar mijn eigen gezinsleven om te illustreren. Wat begon als een blog over trends, kleuren en stijlen, design en decoratie is nu uitgebreid met een webwinkel en fysiek atelier voor (droog)bloemen, interieur, workshops en interieuradvies. 

Er wordt vooral gewerkt op maat van jullie wensen. 
Zo kom ik aan huis voor interieurcoaching en teken ik ook interieurs uit.
Voor groepen organiseer ik geregeld
infosessies en workshops rond interieur en bloemdecoraties.
Flower hoops, boeketten en allerhande interieuritems kan je allemaal bestellen via de  webwinkel
 Ook gelegenheidscreaties (huwelijk, geboorte, communie, opening zaak...)  kunnen op maat worden besteld. Hiervoor werk ik op afspraak in het Atelier. Welkom dus in Sint-Kruis! 

 


Uitkijken naar kerst

Elk jaar wordt mijn huis ondergedompeld in een warme kerstsfeer. Dan komen dezelfde items terug van zolder en toch ziet mijn huis er telkens anders uit. 

Lees meer »

HOW TO

Ook fan van prachtige open wandkasten? Wij kochten er een bij Furnified. De vintagelook in teak past perfect bij de rest van ons interieur, maar toen de kast er eenmaal stond, begon pas het echte "werk". Een korte tutorial hoe je deze kast leuk en trendy kan aankleden door in eenzelfde kleurenschema te werken en met verschillende soorten vormen en materialen het toch speels en luchtig houdt. 

Lees meer »

INTERIEURTRENDS 2022

Bij de start van een nieuw jaar som ik graag eens de nieuwe interieurtrends op in een notendop. Ze zien er heel zot uit en doen je wellicht lachen. Misschien iets wat we wel nodig hebben in deze pandemie.

Lees meer »

Kleur maakt blij

Het was ergens vorige week dat ik in de supermarkt de rekken met de magazines passeerde en en mijn oog liet vallen op een tijdschrift met de titel Blij met kleur. 

Lees meer »

DROOG

Heb je net droogbloemen ontvangen of kocht je een boeketje voor jezelf? Dan vroeg je je wellicht al af hoe je ze nu zo lang mogelijk kan houden...In deze blog geef ik jullie enkele tips mee! 

Lees meer »

BADKAMERTRENDS 2020

Heb je ook verbouwplannen voor je badkamer? Lees dan zeker de volgende tips en je bent mee met de nieuwste badkamertrends van 2020.

Lees meer »

BRUIN IS HET NIEUWE ZWART

Mode en interieur gaan vaak hand in hand als het over kleurtrends gaat. Je kocht wellicht al een kledingstuk in het bruin de voorbije maanden. Je kon er niet naast kijken. Bruin was en is in!In 2020 zal bruin als trendkleur in het interieur nog populairder worden en sommigen beweren dat het zo nog 30 jaar ! zal doorgaan.

Lees meer »

INTERIEURSTYLING KERST

Kerstmis, het uitgelezen moment om dat tikkeltje meer uit je huis te halen en je helemaal te laten gaan qua styling. Overdrijven mag zeker, maar wel doordacht. De juiste kleurkeuze en materialen zijn essentieel om net die bepaalde sfeer te bekomen voor een 100% geslaagd kerstfeest.Hieronder enkele tips & tricks om je woning Christmas-proof te maken.

Lees meer »

TAFELSTYLING WORKSHOP

Wie houdt nu niet van gezellig tafelen onder familie en vrienden? Of je nu uitgaat of bij jou thuis mensen uitnodigt, het decor en de tafelsetting zullen ongetwijfeld de sfeer beïnvloeden. Niet voor niks dus dat de Workshop Tafelstyling voor de feestdagen meer uit de kast haalt dan enkele servetten en kaarsen.

Lees meer »