Rugalicious

Gepubliceerd op 19 maart 2019 om 09:53

Dat we fan zijn van vintage was, denk ik, al duidelijk. Onze jaren '50 kasten, nieuwe modellen van de Eames chairs zijn slechts enkele items waarmee we ons interieur vullen en we wisselen dit graag af met Scandinavisch design.
Mijn idee van een knusse woonkamer kan pas tot stand komen met een zachte rug onder je voeten.

Op zoek gaan naar een kwalitatief en Belgisch tapijt met een vintage-look is een uitdaging, maar we vonden vrij snel onze goesting bij Louis Depoortere. Bijna een eeuw vakmanschap is verweven in elk tapijt dat Louis De Poortere produceert. De combinatie van pure scheerwol en katoenen chenille, de met de hand afgewerkte en versterkte hoeken en de antislip-laag langs de achterzijde, maken het een waardig product dat ook nog mooi is.

Wij kozen voor een tapijt uit de Mad Men collectie.
Naast de gelijknamige serie, deed de naam ons onmiddellijk terugdenken aan ons bezoek aan The Big Apple. Madison Avenue is het centrum van de reclame-industrie en de golden boys hebben eigenlijk de grote merknamen gelanceerd eind jaren '50.
De collectie wordt gekenmerkt door rechte en gebroken lijnen, matte en glanzende garen en zwierige en haakse penseelstreken.

De tekening oogt modern en elegant en ze verwijst blijkbaar naar de sociale ladder die je opklimt. Vandaar de naam Jacob’s Ladder.  De vlekken in het tapijt geven het geheel de vintage-look waar wij naar op zoek waren, maar de kleuren (Black on white) zijn sober en strak en geven het een Scandinavische eenvoud passend in ons interieur.