Mijn meisjes worden gro(o)t(er)

Gepubliceerd op 17 juni 2019 om 21:48

Snifsnif... Vorig weekend was het zover... we beslisten om ons babykamertje voor de tweeling, Fée en Ellie, om te toveren naar een heuse kinderkamer.
Ze waren te groot geworden voor hun babybedjes en met hun verjaardag in het vooruitzicht, tijd voor verandering.
Het is geen gigantisch karwei geworden, want we willen hen stelselmatig laten acclimatiseren aan de metamorfose. We moesten ook wel met een aantal punten rekening houden, waardoor van een echte transformatie geen sprake kon zijn.
Een leuke uitdaging, dat wel! Het resultaat is een warme en stijlvolle slaap- en speelplek.
Hieronder krijg je enkele kinderkamerideeën die je zin doen krijgen om zelf weer kind te zijn.

#1 Stapelbed of net niet?
 De ledikantjes van Ikea hebben hun tijd gehad. Onze peuters zijn niet van de kleinste en nu ze bijna 3 worden, konden ze nog maar net goed bewegen in het bedje.
We kozen direct voor een groot bed van 90 op 200. Oma en opa hadden nog de oude slaapkamer van mijn zus en ik op zolder staan.
Zonder plan of foto’s (want de bedden zijn zeker 30 jaar oud) gingen we aan de slag met alle houten balken van Scandinavische makelij. Er komt geen enkele vijs aan te pas. Echt ingenieus en oerdegelijk.
Het leuke is dat we de bedden in verschillende posities konden plaatsen.
Stapelbed, 2 aparte bedden of half stapelbed. We kozen voor het laatste. Het leek ons een speelse opstelling en wie onderaan slaapt heeft zo wat meer ademruimte.
Een extra speelhoekje voor het speelgoed of een knus leeshoekje kregen we er zo bij.
Het lastigste (dachten we) was het kiezen wie waar zou slapen, maar eigenlijk kwamen ze goed overeen. Ellie boven en Fée beneden. De matrassen werden eerst wel eens goed uitgetest, wat wil je...

#2 Upcycling
 Wat we deden met de oude babybedjes? Wel, we gaan de spijlen gebruiken op de zolderkamer als balustrade. Met wat extra versteviging hebben we de ideale afbakening voor de mezzanine.
De bodem van het bed en het hoofdeinde gebruiken we dan weer voor een leuk bureautje. Nog een leuke DIY erbij!
De matrasjes zelf zetten we op Marktplaats, Facebook en Instagram en in nog geen 5 minuten waren ze verkocht. De opbrengst ervan kan nu dienen om de nieuwe kamer aan te kleden.
Hiernaast een laatste foto van de babykamer.

#3 Behangen of schilderen
 De kamer werd 3 jaar terug onder handen genomen en aan de verf scheelt er zo goed als niks. We kozen toen voor een crèmewit en het onderste stuk van de schouw werd in pastelgroen geverfd. Ook het behangpapiertje van Eijffinger dat we destijds uitkozen voor de bovenkant van de schouw, is nog steeds in. Vosjes, hertjes, bomen, blaadjes, de kindjes houden van het bosthema en de dieren. Het papiertje valt op en is in zovele leuke kleurtjes dat alles erbij past.
Uiteraard kan ik jullie nog vele leuke tips geven voor behangpapier, maar mijn favoriete merken zijn EijffingerFerm Living en Stories on the wall. Het laatste merk maakt Droomdieren en Bunny op maat van uw kamer. Echt de moeite om eens een kijkje te nemen op hun site.

#4  Beddengoed
 Een nieuw bed betekent ook nieuw bedlinnen en een matras. Toch wel best een prijzig weekendje geworden.
We gingen op zoek naar een degelijke matras van voldoende dikte, een dekbed en hoofdkussen en dan nog dekbedovertrekken die in de kamer moesten passen.
We haalden alles uit Ikea en Laredoute.
Voor het dekbed kozen we opnieuw het bosthema met hertjes en konijntjes en vosjes. De kleur is zachtroze, maar de tekening is zwart en toont heel modern.

#5 Speelhoekje
Het knusse hoekje onder de hoogslaper verdient een lekker zacht tapijtje. We gaan het hoekje aanvullen met wat kussens in hetzelfde bosthema en dan wordt dit een leuk lees- en/of speelhoekje. Een slapende vos en een schattig hertje van Bloomingville.

#6 Poppenhuis of boekenkast ?
 Het metalen hangbord met de geboortekaartjes mag opgeborgen worden. Evenals alle waaiertjes en draaimolentjes die aan hun geboorte in de zomer doen denken.
Tijd voor enkele handige boekenrekjes waar hun lievelingsboeken op mogen verschijnen.
Eerst keek ik nog rond voor wandrekjes, maar toen besefte ik dat we nog een poppenhuis hebben waar ze even alle interesse in verloren hebben. Misschien eens tijd om het concept wat te veranderen zodat ze terug geboeid raken door dit mooie voorwerp?
Poppenhuis wordt boekenkast. Ze kunnen nu iedere avond een boekje uitkiezen en zelf terugplaatsen. Ikea heruitgevonden. Superhandig en in naturel hout passend bij de rest van de kamer. Het huis/boekenkast werd ook nog wat opgevrolijkt met een lichtslinger. Dat geeft de meisjes toch nog een veilig gevoel.
Voor alle andere accessoires had ik nog steeds de knuffels van Metoo en Jellycat en die vulde ik aan de vintage vondsten van de rommelmarkt, zoals het roze paardje. Zelfgemaakte vosjes uit wcpapierrolletjes, een DIY van de kids met opa.
Het vloerkleed vond ik bij Sebra (gekocht in Lunabloom) en is een gehaakt rond tapijt in vintage roze. Het past perfect bij de houten plankenvloer.
Een sneeuwbol met hertjes op de schouw, de valiesjes met hun namen en een zelfgemaakte pompomslinger en hun vintage rotan poppenwagentje.
Een masker van een bruine beer uit het museum van Natuurwetenschappen in Brussel.
Op het verlanglijstje staan nog een nachtlampje van Petit Monkey en wat vouwkratjes van Aykasa om kleine hebbedingen in weg te bergen. Geloof me, dat hebben we zeker nodig! Over een maand is het hun verjaardag... een tip voor meter en peter?...
Nog 2 spaarpotjes van de rommelmarkt met een zwaan en we zijn er, geloof ik.
Al moet ik bekennen dat ik duizenden dingen zou kopen om hun kamer op te vrolijken.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.