Trends outdoor furniture

Gepubliceerd op 4 april 2019 om 21:48

Kies je meubelen voor buiten met even grote zorg als voor binnen. Tegenwoordig spenderen we al vrij vroeg op het jaar tijd in de tuin. Wie wil nu niet van de eerste zonnestralen genieten?
Hier enkele tips en trends voor 2019 zodat jullie juiste en weldoordachte keuzes kunnen gaan maken in de winkel.

#1 Kies dezelfde interieurstijl
De stijl die je voor je interieur kiest, trek je best door naar buiten. Het ontwerp, de vorm, de materie voor je outdoor furniture ziet er tegenwoordig uit als een meubel voor binnen.
Ronde bijzettafels, kuipstoelen, loungezetel, ... buiten wordt het verlengde van binnen en krijg je er een extra ruimte bij.

#2 Sofa's en zetels in weer- en windstof
Dankzij de evolutie in materiaalkeuze zijn er stoffen en materialen op de markt die geschikt zijn om buiten te blijven liggen en alle weersomstandigheden te trotseren. Heel handig als je weinig opbergruimte hebt en ook minder tijdrovend. Wicker en rope zijn erg trendy. Hieronder een voorbeeld van Dedon vezel.

 

#3 Ga voor kleine decoratieve hoekjes
Net zoals je binnen leuke stillevens kan creëren rond een meubelstuk, kan je dit buiten ook.
Wat heb je nodig? Een mooie loungestoel, strandstoel of een compacte tuinset, een bijzettafeltje en potten en planten.

 

#4 Kleur
Wie mijn blog volgt, weet dat ik graag voor kleur ga. Opvallend zijn de koraalrode (trendkleur 2019 volgens Pantone), roze, muntgroene en terracotta items. Ze springen onmiddellijk in het oog en nodigen je uit een plaatsje te nemen midden in het groen.
Kies je toch liever voor hout, fleur het geheel dan op met kleurrijke kussens, parasols, accessoires in trendy terracotta, koraalrood, roze of groen.

 

#5 Lichtarmaturen en lantaars
Niks zo feeëriek als bij ondergaande zon buiten op terras een glaasje te drinken. Een vuurkorf of een brandertje zal je zeker direct helpen opwarmen, maar subtiele sfeerverlichting zal zeker ook helpen om een warm gevoel te krijgen. Je terras is meteen ook aangekleed.

Zo ben je helemaal on trend met je meubels en decoratie en van het zicht zoals hieronder kan je nog dromen... Wie weet ....

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.