EHBI

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 09:53

Oei, een tikfout?!
Toch niet... EERSTE HULP BIJ INTERIEUR of EHBI.
Raak je er niet uit bij je renovatie of lukt het je niet om de juiste sfeer te scheppen in je woning? Heeft je interieur weinig karakter?
Het is niet zo moeilijk om mooie meubelen te kopen, maar je inbeelden of alles ook een passend geheel vormt en werkt in je ruimtes, dat is andere koek.
Hoe breng je lef in je interieur zonder overdrijven?
Hoe voorkom je een saai en veel te brave woning?

Denk er eens aan om een interieurstylist onder de arm te nemen. Een professional kan je de weg wijzen. Voor ieder budget kan die van betekenis zijn. Van personal shopper tot compleet uitgewerkte 2D en 3D plannen. Soms kan gewoon dat kleine beetje interieuradvies en enkele uurtjes winkelen je woning direct de look of de boost geven waar je naar op zoek was.
Hier alvast enkele tips om mee van start te gaan.

 

#1 Bepaal je woonstijl
Als ik op zoek ga naar wat ik graag zie, werk ik met een moodboard. Pinterest bulkt van de inspiratie. Het is echter vrij moeilijk om te selecteren en je collage moet een geheel vormen. Zorg daarom voor een vast kleurenpalet.
 
#2 Stem kleuren op mekaar af
Een mix aan stijlen kan perfect maar zorg op zijn minst voor een vast kleurenpalet waarbij je kleuren combineert volgens de regels van de kunst. Meer hierover in de infosessie "Interieur in kleur" die ik zaterdag geef. De sessie van 23.02 is volgeboekt maar hou sociale media en de website in de gaten voor een nieuwe datum of neem contact op voor persoonlijk advies.

 

#3 Style the clutter
Geweldig al die open rekjes, maar vergeet niet dat alles zichtbaar is en dat zo'n rekje al snel druk oogt als je het volpropt. Daarom... enkel wat in de verf mag gezet worden, verdient een plaatsje. Denk dus na, ruim op en presenteer als een stilleventje.

 

#4 Accessorize
Ik hou enorm van accessoires. Voor mij is een woning pas gestyled met de juiste details waardoor je direct weet "dat is het". Nieuwe kussenhoezen, een nieuw portret, bloemen, ... Deze kleine aanpassingen hoeven niet veel te kosten, maar ze maken je woning gewoon af. Zorg dat ze passen in het kleurenpalet en in het seizoen. Verschillende texturen en materialen mag je zeker mixen want dat houdt het spannend.

 

#5 Compositie
Vazen, potjes, voorwerpen allerhande passen beter op een schaal of dienblad dan als losse items. Het vormt een beter geheel als je ze in groep zet.