Birthdayparty in een zondags jasje

Gepubliceerd op 10 februari 2019 om 09:53

Wat heeft mijn verjaardag te zien met interieur?
Wel, vandaag organiseerde ik wat in mijn ogen de perfecte zondagse brunch moet zijn en ik liet me graag helemaal gaan bij het aankleden van de tafel.
Ik deel hier met jullie enkele tips voor het organiseren van een brunch.

#1 Keep it simple

Of je nu met 2 bent of met een groep, brunchen is gewoon heel plezierig, maar waarom? Wellicht omdat het voorbereidingswerk redelijk beperkt is en je gewoon dubbel zo lang en goed kan genieten van je gezelschap.
Wat mag er niet ontbreken:
De tafel: 
- fris gedekte tafel
- je beste servies
- leuke glaasjes
- kleurrijke servetjes
Het eten:
- heerlijk ovenverse broodjes en croissants
- vers opgeschonken koffie
- versgeperst fruitsap
- beleg allerhande
- Griekse yoghurt met granola en vers fruit
- glaasje champagne om mee af te sluiten

#2 Kleine extraatjes
Waarom vallen sommige brunchen meer in de smaak dan andere?
Als je culinair kan verrassen, waarom niet?
Ik probeerde vanmorgen iets nieuws uit:
- American Pancakes
- Oeufs en cocotte met spinazie en spek
- Scones met confituur
Het was wat vroeger opstaan, maar op die manier kon ik samen met Tim op het gemak alle voorbereidingen doen.
De scones vond ik de grootste uitdaging maar met een mengsel van Dille en Kamille was het vrij simpel. Voortaan heb ik nu ook een deegrol in de keuken (had ik echt nog niet) en een vormpje voor scones. Ik was verrukt dat ze zo vol uit de oven kwamen en de keuken geurde heerlijk toen de gasten aankwamen.
De eitjes waren origineler dan een omeletje of een zacht gekookt eitje. De combinatie met spinazie en spek was zeker geslaagd.
De pancakes konden jammergenoeg niet tippen aan die die ik ooit in NY had gegeten, maar al bij al was het wel eens leuk als extraatje.

#3 Tafeldecoratie
Als je bruncht moet de tafel gewoon zeer fris ogen. Ga voor een bleek tafellaken en gekleurde lopertjes, passend in je interieur.
Ik koos zalmoranje omdat het goed combineert met mijn blauwig groene servies van Housedoktor.  Het past ook goed met fruitsap.
Omdat het een verjaardag was, mocht het bestek goud zijn.
De servetten waren een combinatie van wit linnen en terrazzo papieren exemplaren.
Alles wat op tafel kwam, werd mooi centraal geplaatst op schoteltjes in hout en in rieten mandjes. Confituur werd gepresenteerd in weckpotjes. Er waren potjes met verse thee en ambachtelijke speculoos. Het artisanale moest centraal staan.
De granola oogde heel appetijtelijk in de hoge cocktailglazen en de eitjes en cocotte heel ambachtelijk in het handgemaakte servies.
Op tafel was heel weinig decoratie: een simpele witte kaars in gouden houder en een vaasje met klein bosje oranje-gele tulpen. In een ander seizoen had ik gewoon een boeketje uit de tuin geplukt...

Wat vinden jullie het leukste aan een brunch?