Romantiek, pit en luxe

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 09:53

Wat heeft februari in petto?
Allereerst heb je deze maand een van de grootste bloemenverkoopdagen in het jaar: Valentijn.
Je liefde tonen met bloemen, het is een cliché, maar volgens mij werkt het, tenminste als je juiste keuzes maakt!

Via een poll op mijn Instagram bleek toch dat 60% graag bloemen ontvangt met Valentijn.
Tussen alle andere Valentijnscadeaus blijven bloemen het goed doen, ongeacht het traditioneel karakter. Maar wie zegt dat bloemen traditioneel moeten zijn?

Ik vraag me af hoe jullie partner een boeket of een bloemstuk kiest als geschenk?
Gewoon in het geniep naar de florist en kopen wat je graag ziet? Of let je ook op de prijs, de kleuren of de bloemvariëteiten? Denk je na over wat je partner graag zou willen? Of moet het gewoon snel gaan?

Eigenlijk vind ik het een beetje teleurstellend wat je in deze periode in menig bloemwinkels kan kopen. Vaak zijn het simpele opgemaakte boeketjes, bloemstukken vind je nauwelijks, tenzij overprijsd en dan kies je maar voor een 20-tal rode rozen... FOUT! Kom je thuis met je boeket (en misschien nog een doosje pralines) en op naar de volgende Valentijn... SAAI!

Fleur je interieur!

Maak een gewaagde keuze en wijk af van de traditionele bloemen waar ze je mee om de oren slaan. Waarom geen wild boeket met enkele verschillende bloemen? Waarom geen bloemstuk dat je overigens veel langer kan houden als je het goed verzorgt? Waarom rood als er zoveel andere kleuren zijn?

 

Bloemen op maat

Mijn bloemstuk is er gewoon eentje voor in de woonkamer en kostte me slechts 10 euro aan bloemen en steekschuim. Het vaasje had ik nog staan en in een halfuurtje is het "werk" geklaard.
Ik koos voor rozen, maar met een kleurschakering die past in mijn woning. Ik combineerde het met een paarsrode orchidee die ik verknipte, blauwe distels en wat takjes groen. Als accentje voegde ik nog wat witte veronica's toe. Romantiek (rozen) met wat pit (distels) en luxe (orchidee).
Door de keuze van de stenen vaas wordt dit een barokke kunstvoorwerp dat nu pronkt op onze marmeren schouw!

Wil je ook een bloemstuk op maat als cadeau voor jezelf of een ander? Dat kan!
Zend me een mailtje met je specifieke vraag en voor je het weet heb je precies wat je wil!


Happy Valentine!