Kleur maakt blij

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 15:29

Het was ergens vorige week dat ik in de supermarkt de rekken met de magazines passeerde en en mijn oog liet vallen op een tijdschrift met de titel Blij met kleur. 

Ik verslond het in een mum van tijd. Echt goed! De nieuwste trends, geweldige kleurencombinaties en heel veel getuigenissen van experts in de materie. 

Ik som graag even voor jullie op wat ik zelf opstak. 

#1 Ecologisch verantwoord

De aandacht voor het klimaat zorgt dat we bewuster gaan nadenken over onze levensstijl. Duurzaamheid en eco staan voorop.  Dit uit zich in het gebruik van materialen in ons interieur, objecten als in kleur. 

Groen- en bruintinten zijn hierin de hoofdrolspelers, maar ook grijs en blauw maken deel uit van dit organisch kleurenpalet. 

Bruin wordt niet meer als oubollig aanzien, maar is een stijlvolle neutrale kleur die niet met de aandacht gaat lopen. Combineer die met een andere kleur en je bekomt telkens een nieuw geheel met een andere feel. 

#2 Bruin en blauw

Zet warm en gezellig bruin naast een koele en lichte blauwtint en laat ze contrasteren om een spannend geheel te maken. Maar let op dat je ook verschillende texturen en glansgraden samenbrengt. 

#3 Donkergroen en terra

Deze combinatie roept onmiddellijk de natuur op. Maar ook camel en olijfgroen vormen een geweldig duo.
Deze donkere tinten zorgen voor meer intimiteit en geborgenheid. 

#4 camel en poedertinten

Voor wie liever van lichte tinten houdt, is een combinatie van camel en beige of nude meer zijn ding. Hier primeert de vrouwelijkheid, lichtheid en verfijning. Deze kleurkeuze gaat mooi samen met riet en rotan.  Waarom geen rotan tasje op hangen aan de kleerkast of een poefje plaatsen in een hoek. 

Vergeet ook lila, blush en perzikroze niet. Deze kleuren geven vrolijkheid aan het interieur. 

#5 Bruin en fel

Zijn de bovenstaande paletten iets te braaf voor jou? Dan zal je zeker in deze combinatie dat extra beetje pit vinden. Wat dachten jullie van bruin met Yves Klein-blauw? Deze sprekende blauwe kleur is fel maar niet overdreven. Yves Klein liet trouwens een patent maken op die ultramarijn blauwe kleur: het International Klein Blue.Bruin en smaragd, bruin en robijn of in combinatie met amber of amethist? 
Ik ben er alvast van overtuigd dat we weer meer leven in huis zullen willen en dat de rustige sobere tinten tegen eind 2021 plaats zullen maken voor volle kleuren. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.