DROOG

Gepubliceerd op 28 december 2020 om 19:10

Heb je net droogbloemen ontvangen of kocht je een boeketje voor jezelf? Dan vroeg je je wellicht al af hoe je ze nu zo lang mogelijk kan houden...
In deze blog geef ik jullie enkele tips mee! 

#1 VERMIJD FEL ZONLICHT

Droogbloemen achter glas in de felle zon zetten, doet de kleuren vervagen. 
Dat is jammer, vooral voor gekleurde boeketten.
Maar heb je een naturel boeket, dan speel dat minder een rol. 

#2 GEEF ZE GEEN WATER

Droogbloemen hoeven geen water. Hoe makkelijk is dat. Let wel op met vochtige ruimtes. Een badkamer bijvoorbeeld en droogbloemen gaan niet zo goed samen. Vocht zorgt dat ze beschimmelen. Wat je wel kan doen, is een bloemenstolp plaatsen in een vochtige ruimte. Daarin blijven de bloemetjes mooi vochtvrij. 

 

#3 BLAAS HET STOF WEG

Dat droogbloemen oud en stoffig zijn, is helemaal niet waar. Ze zijn heel hip en ook stofvrij. Tenminste als je het stof wegblaast met een koude haardroger. Zet die in een lage stand en op koud en hou vanop voldoende afstand zodat fragiele bloemen niet worden weggeblazen. 

 

 

#4 HAARLAK

Heb je pampasgrassen staan, dan durven die na verloop van tijd nogal wat te verliezen. Dit natuurlijk proces kan je tegengaan door er haarlak op te spuiten. Dat houdt alles beter samen. 

 

#5 RECYCLEER

Ik heb zelf droogbloemen staan die al 3 jaar oud zijn. Toch is mijn origineel boeketje hier niet meer te bespeuren, want ik maakte er ondertussen een bloemenbubbel van  en met het restje dat overschoot vulde ik een minivaasje. 
Ik hou enorm van verandering in mijn interieur. Een droogboeket een jaar of langer op dezelfde plaats zetten, is niet aan mij besteed. Ik geef ze graag een nieuw leven en dat kan je doen door ze overal in het huis eens te zetten, door ze in een andere vaas te steken, maar ook door ze te hergebruiken in andere droogcreaties. Hieronder enkele suggesties van wat je met je bloemen kan doen. 

 

Veel plezier met jullie aankoop! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.