INTERIEURTRENDS 2022

Gepubliceerd op 14 januari 2022 om 20:15

Bij de start van een nieuw jaar som ik graag eens de nieuwe interieurtrends op in een notendop. Ze zien er heel zot uit en doen je wellicht lachen. Misschien iets wat we wel nodig hebben in deze pandemie.

#1 ORANJE, BLAUW & GROEN

Het leven door een roze bril zeggen we vaarwel, maar we ruilen het maar al te graag in voor het impulsieve oranje in al zijn tinten, van zalm tot citrus. Jeugdig, fris en fruitig, het lijkt de beschrijving van een of andere witte wijn, maar dat zal ons interieur gaan bepalen.

En hoe mooi staat die kleur samen met blauw, van rustig lichtblauw naar het exotische Yves-Klein blauw.

Ik was een jaar terug al fan van Yves-Klein blauw na een interview met kleurspecialiste Hilde Francq. We schilderden toen onze schouw in dat kleur en dat samen met onze jaren 50 meubels in bruin een geweldige combinatie bleek te zijn.  We kochten een doek bij Furnified in dezelfde kleur en ook onze kussens in de zetel hebben en blauw accent.

Opvallend groen, ook wel signaalgroen genoemd, sluit perfect aan bij de andere twee kleuren, maar kan evenzeer apart gebruikt worden als levendig accent.

Je merkt het: witte muren maken plaats voor exotische kleurenpaletten.

Iedere verffabrikant heeft wel een kleur van het jaar. Laat je inspireren door hun keuzes om de jouwe te maken.
Flexa  gaat voor Bright Skies, een hemels lichtblauw. Pantone benoemt Veri Peri (een soort van violet)  tot kleur van het jaar 2022. Histor kiest voor een natuurlijke grijsgroene tint, Olive Sprig.

#2 OVERSIZED

Weet je nog die Ikea kindertafeltjes  en -stoeltjes met veel te lompe poten? Wel ze bestaan nu ook voor volwassenen! Not my cup of tea, maar ze doen wel lachen. Of ze comfortabel zitten, dat moet ik zelf nog uitzoeken. Daarnaast zien we ook heel veel afgeronde, organische vormen bij oversized zetels en fauteuils.

#3 KERAMIEK

We zagen het allemaal al aankomen. Handmade blijft trendy en dus ook keramiek. Alles wat enig, uniek en persoonlijk is, zetten we graag in de kijker.  Er is trouwens een hele collectie keramieken vazen voor droogbloemen in de webwinkel te vinden.

#4 COUP DE FOUDRE

Ken je het gevoel van naar huis gaan van een rommelmarkt met een pièce unique? Iets wat voor jou waardevol is en dat je wil blijven koesteren voor de rest van je dagen, net omdat het je aan iets of iemand herinnert? Of het nu kitsch is of niet, een pièce unique met een verhaal, daar draait het om.  Onze interieurs worden gevuld met dergelijke coups de foudre.

Ik heb in ieder geval al verschillende van die items verzameld. Sommige erfstukken (van geen geldelijke waarde, maar wel emotioneel) en andere reissouvenirs. Ik zet ze graag uit in mijn interieur omdat ze mij goed doen voelen. Onderstaande foto van VT Wonen toont zo’n kitschy interieur vol vondsten.

#5 ZERO WASTE

Van ons afval geraken we helaas niet af, maar we kunnen er wel iets nieuws mee maken. Van plastic afval concrete objecten maken, maar ook tabak, notendoppen, papier en spaanplaat zijn grondstoffen waarmee designers aan de slag zijn gegaan . De termen upcycling, zero waste en duurzaam staan dus centraal in nieuwe ontwerpen. De stoel hieronder verscheen in Het Parool en  werd gemaakt van geperst textiel.

Reactie plaatsen

Reacties

Patrick De Cloedt
2 jaar geleden

Mooi gedaan!