Interieurtrends 2021

Gepubliceerd op 7 oktober 2020 om 00:00

Tijd voor de interieur- en kleurtrends van 2021.

#1 BLAUW - BRUIN - GRIJS
In 2020 zagen we donkerblauw al en de kleur blijft voorlopig nog wel even present. Niet alleen de muren, maar ook meubels allerhande worden vaker in donkerblauw gekozen. Wat dacht je van een blauwe zetel of ben je je keukenkastjes beu? Mooie make-overs zoals hieronder tonen je hoe je je interieur compleet een andere look kan geven. Het oogt trouwens een stuk origineler dan zwart.
Het leuke aan de kleur is dat je makkelijk kan combineren. Okergeel, maar ook roze en terrakleuren gaan perfect samen.  
Breaking: de kleur van het jaar 2021 van Flexa is bekend gemaakt, BRAVE GROUND. Zoals de naam doet vermoeden, is het een neutrale bruine kleur die je gemakkelijk kunt combineren en waardoor de aandacht eerder gaat naar de andere kleuren die je hieraan toevoegt.
Daarnaast is er toch ook veel grijs te zien zoals betongrijs en betonlook als verftechniek of als print op keramische vloertegels.

#2 Bleke houtsoorten
Dat licht hout bij de opkomst van de Scandinavische interieurs ongelooflijk geliefd is, hoeft niet te betekenen dat je volledig voor scandiliving moet gaan. Ook industriële interieurs combineren lichter hout met zwart metaal. Op die manier wordt het zachte en bleke heel wat stoerder.

#3 Duurzaamheid en natuurlijkheid
Gerecyclede en geüpclyclede materialen en meubels. Daar is het om te doen.. No more plastic. We zijn fan van deze trend die rekening houdt met ons broze milieu.
De natuur is overal aanwezig. Prachtige kamerplanten, grote boeketten, droogbloemen, natuurlijke materialen zoals linnen en katoen. Hier worden we toch vrolijk van.
Ook bamboe, rotan en hout brengen een huiselijk en warme sfeer in huis.

#4 Abstracte gezichten in 1 lijn
Gezichten, gestileerd en getekend in 1 lijn. We zagen dit al in 2020, maar blijkbaar kan men er niet genoeg van krijgen. Neem eens een kijkje op de Posterclub voor een leuke prent of affiche die je interieur helemaal IN maakt.

#5 Last but not least - droogbloemen
Droogbloemen zijn dé woontrend 2020 en 2021. De beredeneerde wilde look van de boeketten staan heel wat mensen aan. Het feit dat je je boeket zo goed als een jaar kan houden zonder kleurverlies, is des te interessanter en daarenboven past het perfect bij de natuurlijke en duurzame interieurs. Kortom, tijd om eens naar de WEBWINKEL te gaan en shoppen maar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.