BRUIN IS HET NIEUWE ZWART

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 17:10

Mode en interieur gaan vaak hand in hand als het over kleurtrends gaat. Je kocht wellicht al een kledingstuk in het bruin de voorbije maanden. Je kon er niet naast kijken. Bruin was en is in!
In 2020 zal bruin als trendkleur in het interieur nog populairder worden en sommigen beweren dat het zo nog 30 jaar ! zal doorgaan.

#1 EIGENSCHAPPEN VAN BRUIN
Bruin heeft de kracht van een neutrale kleur zoals zwart en wit, maar het voordeel dat het  warm aanvoelt. Het is een aardse kleur die heel veel nuances kent. En laat nu net die aardse trend al sinds 2019 hot zijn! Bruin is cosy en stijlvol en combineert heel makkelijk met heel wat andere neutrale en accentkleuren. Voor elk wat wils dus.

 

#2 VANWAAR DE HYPE?
Heel wat artisanale voorwerpen zijn uit hout, terracotta en leder én zijn bruin. Alles wat aan lokale ambachten doet denken, is nu net wat we in deze ecologisch denkende maatschappij trachten te boosten. Duurzaamheid staat voorop.
Wie heeft nu niet een prachtige houten snijplank, handmade servies en lederen handgreepjes, servetringen, enzovoort in zijn interieur?

 

 #3 TOEPASSING BIJ ONS THUIS

Zoals je al kon volgen op sociale media zijn we bezig met een make-over van onze slaapkamer. We delen de ruimte op in badkamer en slaapkamer met ingemaakte kleerkast. Een hele klus waar we gewoon "rustig" iedere weekend aan werken (lees hier maar: help! we willen klussen, maar hebben 3 kids!). Drie weken geleden was het nog een plotse ingeving en ondertussen is de slaapkamer met kleerkast al een feit. Ik bestelde het bedframe van de foto hierboven. Het voelt Scandinavisch aan, maar wij gaan minder voor bohostyle en onze oude Pax-kleerkast werd omgebouwd, bijgezaagd en gepimpt tot een kastenwand op maat. Bij de kleurkeuze wilden we resoluut voor rust, kalmte en neutraliteit gaan. Ons eerste moodboard vind je hierboven. Op de schouw komt een bruine tint gecombineerd met een roze-beige kleur. De rest van de muren houden we licht en luchtig in een crèmewit. We kozen voor die kleuren omdat we enkel met schakeringen van bleek hout, wit en bruin willen werken. Sobere, eenvoudige en toch stijlvolle kleuren. Het badkamergedeelte zal ook geschilderd worden in de roze-beige teint en ons self-made-werkblad is uit beukenhout. Hetzelfde hout zullen we ook als handgrepen van onze nieuwe kastdeuren gebruiken. Ik ben best wel trots op die beslissing om onze kleerkast uniek te maken, maar of het werkelijk zal lukken, daarvoor nog even geduld tot volgend weekend!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.