INTERIEURSTYLING KERST

Gepubliceerd op 12 december 2019 om 19:11

Kerstmis, het uitgelezen moment om dat tikkeltje meer uit je huis te halen en je helemaal te laten gaan qua styling. Overdrijven mag zeker, maar wel doordacht. De juiste kleurkeuze en materialen zijn essentieel om net die bepaalde sfeer te bekomen voor een 100% geslaagd kerstfeest.
Hieronder enkele tips & tricks om je woning Christmas-proof te maken.

 

#1  WARM WELKOM
Zorg voor een warm gevoel al van aan de voordeur. Een krans, bij voorkeur handgemaakt, een leuke raamstifttekening, wat groene takken op de vensterbank en enkele lichtjes. Kies iets waar je je goed bij voelt en maak van je woning geen hysterische lightbox, maar creëer warmte met lichtjes en groen. Heb je een oprit, plaats dan enkele kaarsen vlak voordat je gasten komen of wie weet heb je wel liever een kerstboom(pje) tegen de gevel.

#2 HAL(LELUJA)
In de hal kan je dat bankje of sidetable met spiegel al snel een "kerstover" geven. Wees royaal met vachtjes in de winter, dus zeker ook op dat ene halbankje. Een witte schapenvacht doet mij alvast aan sneeuw denken en is ook nog superbehaaglijk.
De spiegel kan je aankleden met wat dennengroen of bind er een maretak aan met wat dennenappels. De sidetable heb je zo aangekleed met een glazen vaas met mooie kerstballen of een prachtig winters boeket. Boeket nodig? Plaats je bestelling via mail.
Overigens met de juiste accessoires kan je een feestelijke sfeer creëren die ook nog na de feestdagen kan blijven liggen.

#3 SCHOUW(TONEEL)
Heb je een schouw in de living, dan is dat meteen een fijne plaats om met groen te gaan werken. Aanvullen met glimmende ballen en lichtjes of originele DIY-figuren naargelang je stijl. Vergeet alleen het algemeen kleurenpalet niet uit het oog. Ook heel stijlvol en sober is een simpele eucalyptuskrans boven de schouw. Hang die eens niet in het centrum, dat toont net iets speelser.

#4 COSY ZITHOEK
Aperitieven gebeurt bij ons altijd in de zithoek. Zorg ervoor dat je gasten comfortabel zitten met zachte kussens. Fluweel, vachtjes en plaids zijn absolute sfeermakers, maar als er veel volk in de zetel moet, dan liggen die soms wel eens in de weg. Kies er die uit die het meest aaibaar zijn en leg de andere aan de kant.
Ook de salontafel vraagt om aandacht. Herhaal bijvoorbeeld hetzelfde groen, dat maakt dat alles samen hoort en rustiger oogt. Een (kerst)stuk met veel groen en kaarsen geniet mijn voorkeur en kan gerust ook na de feesten blijven staan. Andere decoratiestukken vind je trouwens terug onder Bloemdeco.

#5 OH DENNENBOOM
Of je nu voor een echte of een valse gaat, met lichtjes en mooie ballen in passende kleuren wordt elke kerstboom een eyecatcher in de leefruimte. Maar geen boom zonder pakjes natuurlijk!
Mijn pakjes zijn eerder sober, van bruin kraftpapier (dankjewel IKEA) en bestempeld met leuke kerstfiguren en quotes. Een simpel touwtje eromheen en nog een takje groen. De kinderen vonden dit alleszins een leuke woensdagmiddagactiviteit en staan al te popelen om de pakjes open te maken.
Wil je iets feestelijkers? Bind dan een fluwelen lintje of een goudkleurig ornamentje vast aan een lintje. Een leuke zelfgemaakte cadeaulabel maakt het helemaal af! Denk er wel aan om een kleur te nemen dat past bij jouw kerstboomdecoratie.
Wie kinderen heeft, kan met deze DIY's al een paar dagen van de kerstvakantie vullen.

#6 KEUKEN
Wie denkt aan Kerstmis, denkt ook aan lekker eten. De geur van een stoofpot die al de hele dag staat te pruttelen op het fornuis en de druk gevulde keuken met heerlijke lekkernijen. Verwen alle zintuigen van je gasten! De geuren en kleuren van je gerechten komen nog sterker uit aan een mooi gestylede tafel. Heb je een open keuken, dan kunnen de keukenkasten subtiel wat kerstdeco gebruiken. Een kransje aan een handgreep (niet allemaal hé), een mooie houten snijplank met een kaars en een groene tak of een fruitschaal aangevuld met kerstballen, ... .

#7 HEERLIJK LANG TAFELEN
Last but not least is er nog de tafelstyling. In de workshop Tafelstyling van 30 november werden de basisprincipes aangeleerd, de trends overlopen en aan de hand van enkele modellen werd een tafel helemaal tot in de puntjes gestyled. Neem een kijkje op de vorige blog en laat je inspireren.
Een gouden tip : ga voor linnen servetten en probeer geen origami toestanden, want een mooi (zelfs eenvoudig wit) servies komt sterker uit met een sober linnen servet gebonden met een touwtje en opgesmukt met wat groen of een bessentakje.
Leg het servet naast of op het bord en verwen je gasten met een klein geschenkje in de vorm van een pakje, een ornament in metaaldraad, een zelfgebakken koekje of een mini kranscadeautje.
Nog een menukaartje erbij en de tafel krijgt die extra uitnodigende look!

Fijne feesten !

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.