ORIGINELE KERSTKAART

Gepubliceerd op 8 november 2019 om 19:11

November is voor mij en Leven in huis een bijzonder hectische maand. Workshops, kerstversieringen voorbereiden, bestellingen voor bloem- en tafeldecoraties en heel veel foto's nemen om jullie te inspireren voor de feestdagen. Ik was voor mezelf ook al even aan het nadenken hoe ik mijn eigen interieur zou gaan aankleden en welke fotoshoot ik nu weer in mekaar zou boxen om de "perfecte" kerstkaart van ons gezin te maken.  In mijn zoektocht naar ideeën kwam ik FOTOFABRIEK.NL tegen. Benieuwd naar wat ik er bestelde? Lees dan zeker verder...

# 1 HOE WERKT HET ?
Je gaat naar FOTOFABRIEK.NL en kiest voor een tegeltje drukken.
Het is een van de mogelijkheden om een foto, tekening of een quote op tegel te laten drukken. De tegeltjes passen perfect op ieder plaatsje in de woning, op de schouw, aan de muur, op een bijzettafeltje, .... . Ze zijn 15 x 15 cm en van echt keramiek. Trendy dus! Het ophanghaakje of de standaard kan je voor een kleine meerprijs erbij kopen.
Je kan zelf je eigen ontwerp laten drukken of, als je minder inspiratie hebt, is er ook de mogelijkheid om moderne Hollandse tegeltjes te bestellen met een keuze uit verschillende ontwerpen. Op de site is een handige tool die je helpt bij het ontwerp. 
Ik koos voor een HD-afwerking. De HD-tegel wordt op een glanzende tegel met hoge kleurintensiteit afgedrukt, wat zorgt voor een nog scherpere print. Hij is krasvast en dus ideaal om schoon te maken of in te metselen.   
De bestelling was in no-time rond en 2 dagen later ontving ik mijn pakje via de post. Express bestellingen zijn ook mogelijk.

#2 MIJN UNIEKE KERSTKAART
Ik koos voor een eigen ontwerp en dacht eraan om de tegel cadeau te geven aan de grootouders in plaats van een gedrukte kerstkaart. Ik nam een winters tafereel, een tekening van een beer met sparren. Blijkt dat het berenthema in is. Zo zag ik in de H&M HOME ook al berenkussens, mokken, vazen en kandelaars. De foto vond ik tussen de tattootekeningen op Pinterest en ik bewerkte ze wat met kleur in Photoshop. 
Ik zocht verder naar foto's van de kinderen tijdens een herfstwandeling, knipte die uit en plakte ze erbij. Onze dametjes leven soms echt in een sprookjeswereld, maar vinden steeds de weg terug naar ons en de familie. Die boodschap steekt in de tegel en maakt het geheel heel speels, compleet onrealistisch en doet me denken aan het concept van Storytile. Alleen nu is het origineel, zelfgemaakt en de kinderen komen in hun eigen sprookje voor. 

 

#3 IDEAAL GESCHENK
Ik vind de tegel een origineel kerstpakje, maar het is ook leuk als verjaardagscadeau, kraamgeschenk of bijvoorbeeld als attentie voor een bruidspaar. Het kostte me een kleine 15 euro, verzending inbegrepen. Toch een tof aandenken of hebbedingetje voor dat geld!
Het resultaat mag er wezen: een keramieken tegel met persoonlijke touch en een mooi aandenken aan 2019 en de wondere wereld waarin mijn dochters maar al te graag geloven. Ik plaatste de tegel op een wandplank in de zithoek naast andere kunstwerkjes en kerstattributen en ben trots op het resultaat van mijn eigen verhaaltegeltje. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.