WABI WAT? Interieurtrend

Gepubliceerd op 2 november 2019 om 19:11

De interieurtrend volgens de woon- en interieurbeurs COCOON is Wabi-Sabi.
Wat is dit nu weer?

Binnenkort is er terug de Cocoon & vtwonen beurs in Brussel. Ik zal alvast een kijkje gaan nemen zodat ik jullie de nieuwe trends kan doorgeven.
Een tipje van de sluier: Wabi-Sabi, oftewel de schoonheid van imperfectie.

# 1 BELGIUM meets JAPAN
De Japanse term bestaat uit 2 delen. Wabi betekent harmonie, soberheid, rust en evenwicht. Sabi staat voor het vergankelijke, de natuurlijke gang van zaken en het nostalgisch besef dat alles voorbijgaat.
Het idee is dus dat je perfectie kan vinden in imperfectie. Onvolmaakte voorwerpen zijn uniek, authentiek en hebben sporen van het verleden. In de natuur vind je al die elementen terug want ze is ruw, onvolmaakt en net daarom zo mooi.

# 2 INTERIEURTREND

Een Wabi-Sabi interieur kenmerkt zich door functionaliteit, orde, eenvoud en imperfecte natuurlijke en brute materialen. Misschien kan je het wel minimalistisch noemen, maar zeker niet strak. Wel nuttig, uitgepuurd, simpel en mooi.
Artisanale werken, keramiek, gebruikte stoffen, hout, katoen, linnen en wol zijn enkele elementen die de trend weergeven. De meubels zijn uniek met letterlijk een hoek af.
De kleuren zijn licht en neutraal. Van grijs naar bruin, wit en zwart en in combinatie met groen.
Qua verlichting is alles licht en ingetogen. Bijvoorbeeld het licht van een lantaarn, kaarsen, een haardvuur.

# 3 LIFESTYLE
Het geheel oogt verfijnd en de stijl helpt ons herinneren dat we met minder ook tevreden mogen zijn en dat een terugkeer naar de essentie misschien wel hetgeen is dat we nodig hebben in deze drukke maatschappij vol verplichtingen. Een nieuwe manier van leven dus.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.