Woning te koop of te huur? Stylingtips

Gepubliceerd op 26 september 2019 om 21:48

Ik ben altijd verrast wanneer mensen bij zo'n belangrijk moment in hun leven als de verkoop of verhuur van hun woning, zo weinig tijd steken in hoe ze de woning aan de man brengen. 
Daarom deze verkoop/verhuurtrucs om sneller en ook financieel beter te scoren op de huizenmarkt. Meer tips op afspraak bij een infosessie Vastgoedstyling van Leven in huis.

#1 DECLUTTER
Hou jij van veel tierlantijntjes in jouw huis? Goed voor jou, maar een kandidaat-koper of huurder heeft geen enkele band met jouw spullen. 
Ooit moet je de woning toch leegmaken. Begin er dus maar snel aan, want dit kost je een pak tijd. 
Alles wat je al enkele jaren niet meer hebt aangeraakt of op de zolder en kelder in dozen opgeborgen zit, heeft dus nog weinig nut. Misschien kan je het naar spullenhulp brengen en doe je er nog iemand anders mee plezier. Zoniet, een adres: het containerpark!
Deze foto's vond ik op Immoweb. Dit is gewoon not done wil je je woning aantrekkelijk maken...

#2  NEUTRAAL
Hou jij van kleur in je woning? Oranje, donkergroen, paars, geel, … het zijn keer op keer kleuren die bij kandidaat-kopers en huurders ofwel aanspreken ofwel helemaal niet.
Spreek dus een breed publiek aan door zoveel mogelijk neutrale kleuren te gebruiken in je woning. 
Het is nu natuurlijk niet de bedoeling dat je je hele woning gaat schilderen, maar zorg dat de donkere muren een frisse en verzorgde look krijgen. Met 10l witte muurverf doe je al heel wat. 

#3 DEGELIJK FOTOMATERIAAL
Kopers spenderen geen uren in een woning om alle gebreken en pluspunten te herkennen, maar alles gebeurt in een mum van tijd. Velen consulteren eerst zelfs het internet en de vele vastgoedwebsites. Goed fotomateriaal is dus een must en in een klik kan een huis aanspreken of tegenvallen. Je moet de koper dus verleiden met je woningfoto’s tot een bezichtiging.
En hier kan het fout gaan.

Een potentiële koper ziet een interieur op het net. De kwaliteit en de hoek waaruit een foto wordt genomen van een ruimte kan sterk de beleving beïnvloeden.
Wees dus alert als je zelf je foto's neemt en publiceert.

#4  TOON RUIMTE
Als je een huis verkoopt of verhuurt, is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de mensen de ruimtes zien en de hoeken van de ruimtes. Zo weten ze precies hoe groot een ruimte is. Toch is het verkeerd om een leegstaand huis te laten bezichtigen.
Het is steeds van belang dat kopers of huurders de functie van iedere ruimte kunnen zien.
Waar moet je nog op letten: de looplijnen.
Dat zijn de denkbeeldige lijnen die in een ruimte lopen van de ene ruimte naar een andere.
Met andere woorden, het is belangrijk dat het wandelpad nergens geblokkeerd wordt door meubels of andere voorwerpen.
Laat dus enkele items staan, maar blokkeer nergens de doorgang.


Van iedere woning is iets moois en verkoopbaars te maken. De ene woning heeft al wat meer werk dan de andere, maar de kostprijs van een vastgoedstylist of de extra accessoires en likje verf wegen echt wel op tegenover de duur van het verkopen.
Je kan overigens dit in gedachte houden bij het bepalen van de verkoopsprijs.

WIL JE OOK JE WONING VERKOPEN, NEEM EEN VASTGOEDSTYLIST ONDER DE ARM OF VOLG EEN ATELIER VASTGOEDSTYLING BIJ LEVENINHUIS (OP AFSPRAAK).

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.